onsdag, juni 18, 2008

Death Cab for Cutie

På Quarten-06 var jeg bandkontakt for Jenny Lewis. Da jeg fulgte henne til et intervju utpå ettermiddagen hadde vi god tid og hun gikk en liten runde for å se seg om inne i baksceneområdet Hagen. Fornøyd kom hun tilbake og fortalte at hun hadde tittet over kanten og oppdaget vennene sine hjemmefra; Death Cab for Cutie. Kanskje ikke så overraskende likevel fordi de hadde samme reiserute mellom festivalene den sommeren, men frk. Lewis synes det var veldig stas. Jeg var ung og dum, og skjønte ikke at hvis jeg likte Lewis og hun likte dem ville jeg antakelig gjøre det samme hvis jeg ga det en lytt; jeg var ikke en gang på hele konserten deres.

Det stopper selvfølgelig ikke her, neida, hadde det bare vært så vel. Jeg har fått flere ledetråder som burde gjort det klart at jeg hadde oversett et viktig skilt, et viktig band på livets landevei. Ben Gibbard, vokalist i DCfC, sang på soloplata til Lewis, på den nydelige låta Handle Me with Care. Ben Gibbard er også frontmann i The Postal Service som jeg trykket til mitt hjerte en gang i 2005, da jeg oppdaget sangen Such Great Heights, på soundtracket til Garden State.

Ok, ok, ok. Det er ikke sånn at alle musikkreferanser viser seg å være gode. Noen ganger samarbeider folk med folk som er svært annerledes stilmessig. Men en ting er sikkert når jeg hører på Ben Gibbard synge på Handle Me with Care og i The Postal Service, og det er at jeg liker stemmen hans. Og hva gjør han i DCfC? Helt riktig; Han synger.

Nå har jeg lært av mine feil og blitt mange album rikere på veien. Ikke bare synger Ben Gibbard fint, tekstene han synger er fine tekster og melodiene han synger er fine melodier.
Bildet er hentet fra hjemmesiden deres. De er også på myspace.